Hjem tilbehør

Treningsstrikker kan være overraskende effektive

0

Treningsstrikker, eller treningsbånd som noen også velger å kalle de for, er svært enkle og anvendelige treningsverktøy. De kan benyttes på en mengde forskjellige måter, og gi en både effektiv, skånsom og fleksibel treningsøkt.

Treningsstrikker trener områder som kan være vanskelige å nå

Det er mange som assosierer treningsbånd med trening av rumpe og lår. Det er ikke hele sannheten, men det er en grunn til treningsstrikker passer særlig godt til disse områdene. Trening av for eksempel overarmer eller brystmuskulatur kan relativt enkelt gjennomføres med manualer eller andre frie vekter. Samtidig kan det være vanskelig å skape en tilsvarende belastning på musklene i rumpe og lår. Det er her treningsbånd kommer inn i bildet. Ved å feste et treningsbånd rundt forskjellige områder på kroppen er det mulig å skape motstand ved bevegelse av muskelgrupper som ikke kan nås med andre treningsmetoder.

Motstanden kan finjusteres etter eget ønske

Det finnes treningsstrikker i praktisk talt alle størrelser, motstandsgrader og farger. Fargene er faktisk ikke tilfeldige, mange leverandører av treningsstrikker lager nemlig strikkene sine i et fargekodet system – der fargen sier noe om motstanden.

Det er selvfølgelig også mulig å kombinere flere strikker, slik at det er mulig å skape sitt helt eget motstandsnivå. Legg merke til at det også finnes strikker som er flere meter lange, de kan enten kuttes til passende lengde, eller eventuelt brettes for å tilpasse motstanden

Flere strikker har også håndtak og andre tilbehør, som kan gjøre det enklere å bruke strikkene når du for eksempel skal feste dem til et møbel eller gjennomføre øvelser der du holder strikkene i hendene.

Det er lurt å prøve seg fram når det gjelder type strikker, en nybegynner kan gjerne velge et sett med et utvalg enkle treningsstrikker med forskjellige motstand. Da er det også enklere å prøve ut forskjellige moststandsnivåer. Husk at trening med strikker kan være skikkelig tøff.

Ute etter maskiner og utstyr til rimelig penge?

Previous article

Fornøyelsen av en ny seng

Next article

You may also like