Hjem tilbehør

Kjøkkenet må også være praktisk i bruk

0

Kjøkkenet er et av de rommene i boligen som vi bruker mest tid i. Derfor bør det ikke bare være et pent og hyggelig sted å være, men selvfølgelig også praktisk og funksjonelt i bruk.

Du finner mye inspirasjon til et praktisk nytt kjøkken på nett, og etter det er prosessen enkel: finn forhandler, ta en prat med en ekspert der og lag en tegning som dere kan jobbe videre med.

Bygg opp kjøkkenet rundt aktiviteter

Det kan være vanskelig å forestille seg hvordan du kommer å bevege deg på et nytt kjøkken, men et godt utgangspunkt kan være å tenke igjennom hva du vanligvis gjør på kjøkkenet. Har du for eksempel nok benkeplass hvis du skal bake, og er det enkelt å ta ut mat fra komfyren?

I dag er det vanlig med åpne kjøkkenløsninger, og pass på å få med forlengelsen av kjøkkenet ut mot stue og spiseplass i planleggingen. Her finnes det mange smarte løsninger, som også kan gjøre det veldig praktisk i forbindelse med måltider. Den klassiske barløsningen er kanskje oppskrytt, men tenk over hvordan du for eksempel kan forlenge kjøkkenbenken ut mot spiseplassen.

Tenk både ergonomi og oppbevaring

Høyde på kjøkkenbenker og lignende følger en standard, og skal passe bra for de aller fleste. Men det finnes mange andre smarte løsninger som kan hjelpe deg å unngå alt for mange tunge løft og andre belastninger. Et par tips er:

  • Vurder å bruke integrerte hvitevarer som er løftet litt opp i høyden. Alt som gjør at du slipper å bøye deg ned sparer ryggen.

  • En detalj som ikke finnes på så mange kjøkken, er to oppvaskmaskiner. Likevel er det en smart tanke, da du alltid har en maskin ledig.

Du kan egentlig aldri få nok oppbevaringsplass på et kjøkken, men samtidig vil du nok fylle opp all plass du legger opp til uansett. Vurder å ta en liten opprydding blant kjøkkenmaskiner og bestikk.

De tusen hjem

Previous article

Disse klærne bør du ikke ha i tørketrommelen

Next article

You may also like