Hjem tilbehør

Disse klærne bør du ikke ha i tørketrommelen

0

De aller fleste vet at det ikke er lurt å hive hjemmestrikkede ullklær i tørketrommelen, men hvis man ser nærmere på vaskelappene er det relativt mange klær som angivelig ikke tåler tørketromling. Samtidig er det en flytende avgjørelse i og med at mange nyere modeller har skånsomme tørkeprogrammer.

I mange situasjoner er en praktisk tørketrommel gull verdt, og vask som håndklær og sengetøy tåler selvfølgelig tørketromling. Samtidig kan det være fristene å bruke tørketrommelen også til litt mer ømfintlige plagg hvis man har dårlig tid.

Ull, håndlagde og ømfintlige plagg

Ull er sannsynligvis det mest åpenbare eksemplet på stoff som ikke bør tørkes i tørketrommel. Det finnes for så vidt noen ullmikser som vil tåle noe tørketromling, men ull kan virkelig krympe og bli deformert. Det er i tillegg lurt å huske på at ull generelt ikke trenger å vaskes like mye som andre plagg i bomull eller syntetiske fibrer.

I tillegg er det viktig å passe på ømfintlige plagg som kanskje er laget av eksklusive materialer, eller har mye broderier eller andre deler som kan skades i tørketrommelen. Husk at en tørketrommel tross alt tørker plagget ved å kaste det rundt inne i trommelen samtidig som temperaturen er relativt høy.

Alternativer til tørketromling

Et alternativ som løftes frem som et alternativ til tørketromling, er å helt enkelt stryke plagget. Det forutsetter selvfølgelig at det tåler å strykes. Et annet alternativ på lang sikt kan være å faktisk bruke et tørkeskap, det er mye mer skånsomt for plaggene som tørkes.

Dessuten finnes det da også egne skånsomme programmer på en moderne tørketromler, men det kan i stor grad være den fysiske effekten fra å kastes rundt i trommelen som er problemet. Det finnes noen maskiner som har egne stativer for tørking av sko, som da ikke beveger seg i maskinen, det kan eventuelt være et alternativ for tørking av enkeltplagg.

Kjøkkenet må også være praktisk i bruk

Previous article

3 tips for å handle bildeler på internett

Next article

You may also like